Selecteer een pagina

Met LICHT bewijst producent Stichting Laudio haar verbindende doelstelling. Het is gelukt om diverse projectpartners en talenten samen te brengen die zich bezig houden met culturele en/of journalistieke audioproducties met een sociaal-maatschappelijk en artistiek belang.

Stichting Laudio brengt verhalen om te horen. Verhalen die je verbazen, die je aan het denken zetten en die het verdienen om te worden doorverteld. Stichting Laudio is er voor een breed publiek dat niet wil luisteren, maar horen. Niet kijken, maar zien.

Stichting Laudio wordt projectmatig ondersteund en werkt dus zonder structurele subsidie of andere structurele financiële vorm. Stichting Laudio heeft een ANBI-status, werkt zonder winstoogmerk en onderschrijft de Governance Code Cultuur.

 

Meer van Stichting Laudio:

De grasvlakte spreidt zich uit tot de horizon. Zover je kan kijken zie je grijze kruisen: meer dan 32.000.

Aufrecht gehen is een theatrale audiotour met de waargebeurde verhalen die schuilen achter de graven op Duitse militaire begraafplaatsen van Nederland, België en Duitsland. Aufrecht gehen is er voor je oren, waarin iedereen een stem krijgt. Welke grens bepaalt of je held, dader of slachtoffer bent?

Beleef Aufrecht gehen nu in Weeze (DE) met onze gratis te downloaden app. Durf jij het verhaal van de ander toe te laten?

Het is oorlog. Een Duitse soldaat begaat tijdens zijn eerste inzet een ‘fout’. Een meisje van tien verliest haar vader. Een jongen van zestien stort zich fanatiek in de strijd. Een ander is doodsbang. Een jonge vrouw verliest haar zus. Een moeder verliest haar zoon.

In Aufrecht gehen nemen zij het woord.

De monologen uit de succesvolle luistervoorstelling Aufrecht gehen zijn nu vastgelegd in een lees- en luisterboek. De verhalen zijn geschreven op basis van foto’s, dagboeken en brieven van enkele mensen die begraven liggen op de Duitse militaire begraafplaats. Beleef hun verhaal in woord en geluid.

Dit lees- en luisterboek bevat een daisy-cd die in alle cd-spelers met mp3-ondersteuning afspeelbaar is en daardoor ook toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. Het boekwerk bevat enkele regels in brailleschrift. Dit uniek document kent een beperkte oplage.

Dit collector’s item is een unieke aanvulling op lesmateriaal, maar is ook niet te missen op uw boekenplank.