Selecteer een pagina

 

Ooit heeft iemand bedacht dat tijd ook een manier is om te straffen. We hopen dat, achter de tralies, het kwellend kruipen van seconde naar seconde afschrikwekkend genoeg zal werken om de slechterik erna op het goede pad te houden. Het proces om te bepalen of iemand schuldig is, dat kost ook weer tijd.

De meesten van ons hebben daar gelukkig nooit mee van doen. Je zou jezelf niet op de stoel van de verdachte wensen, of die van de rechter, of jurylid. Of toch?

 

Het gerechtsgebouw in Tongeren zet alleen nu genereus haar deuren voor jou open. Binnen beleef je De TIJDrover: een theatrale audiotour langs persoonlijke interviews en pakkende verhalen op bijzondere plekken voor- en achter de schermen.

 

Jij hoort er niet te zijn, je hebt niets misdaan, geen rechtenstudie gevolgd, je bent geen griffier.

En toch mag je er even gaan zitten.

Het kost je alleen wat tijd.

 

 

 

 

 

De reprise van de theatrale audiotour de TIJDrover in Tongeren is alleen in augustus 2019 tijdens festival MoMeNT! te beleven.

  • Er zijn 3 verschillende routes ieder met een exclusief verhaal.
  • Iedere route duurt ongeveer 30 minuten.
  • U beleeft de audioroute alleen.
  • Uw ticket is geldig voor 1 van de 3 routes.
  • Iedere audioroute heeft meerdere zit-gelegenheden. Mindervalide bezoekers graag vooraf informeren naar de mogelijkheden: moment@stadtongeren.be

 

Reserveren voor de voorstelling is wenselijk vanwege de grote publieksbelangstelling. Klik op de gewenste speeldag om naar de ticketservice van festival MoMeNT te gaan. Daar kiest u de aanvangstijd en hoeveel kaarten u wenst te bestellen.

Wilt u meerdere routes beleven op dezelfde speeldag? Reserveer en koop een nieuw ticket met een andere aanvangstijd. (NB: zorg dat er minimaal 1 uur tussen beiden aanvangstijden zit zodat beiden tours elkaar niet overlappen).

zaterdag 10 augustus

zondag 11 augustus

Er zijn doorlopend opvoeringen tussen 11.00 en 21.00uur; de audiotour duurt 30 minuten. U kunt zich per kwartier inschrijven om de TIJDrover in dit gerechtsgebouw te beleven te beleven.

 

 

 

 

Locatie

Gerechtsgebouw Tongeren – Rechtbank van eerste aanleg

Vrijthof 2

3700 Tongeren (BE)

 

 

Ticket

€ 5,00 p.p. voor 1 route.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het verplicht vooraf uw ticket te kopen via de online ticketservice van festival MoMeNT. 

Mindervalide bezoekers graag vooraf informeren naar de mogelijkheden:

moment@stadtongeren.be

 

 

 

 

Documentaire, concept: Lubert Priems

Tekst, concept: Jacqueline Kerkhof

Sparringpartner: Barbara Wyckmans

Geïnterviewden: Ward Smeets, Johan Smets, Annemie Morbee, Geert Houben, e.a.

Stemacteurs: Matteo Simoni, Sien Eggers, Francesca Vanthielen, Herman Durwael, Jokke Martens, Mette Tielen,  e.a.

Audio-edit: Arno Peeters

Grafisch ontwerp: Ilse van Hoof

Producent: Stichting Laudio

Met speciale dank aan: Nicolas Jadoul, Tony Smith en medewerkers Gerechtsgebouw Tongeren, Juliette van der Stap, Mona Vanschoenwinkel, Dorien Bollaers, Lisa Deckers, Eddy Manet, Stad Tongeren.

 

 

de TIJDrover wordt speciaal voor het jaarlijks festival MoMeNT en haar publiek gemaakt. MoMeNT nodigt kunstenaars, filosofen, economisten, leerkrachten, beleidsvoerders,… uit om toeschouwers, stadsgenoten en niet-Tongenaren, … via een breed cultuuraanbod te betrekken in een open dialoog om het thema TIJD via de kunsten een bewustwording creëren over de cruciale rol die TIJD speelt in de samenleving en dit ten gunste voor de TIJDgenoten en de volgende generaties.